PARADARTS

Informatie over paradarts in Nederland

NDB ranking

De Nederlandse Darts Bond organiseert al enkele jaren verschillende toernooien voor paradarters.

Paradarten is een relatief jonge tak binnen het darten. Het is voor iedereen met een lichamelijke beperking, die aan de voorwaarden van de WDDA (World Disability Darts Association) voldoet. Deze vind je op onze reglementenpagina. Om dit aan te tonen is een doktersverklaring nodig. Tijdens het aankomende NDB Rankingseizoen zal er tijdens elke ranking ook een paradarts toernooi georganiseerd worden. Specifieke informatie over het NDB rankingseizoen kun je hier vinden. De rankingstand is hier te zien.

De paradarters kunnen op de normale hoogte van 1,73 gooien, maar als het met hun beperking prettiger is, mogen ze ook op de officiële hoogte van 1,37 gooien. Hiervoor hebben we aangepaste banen. Dit kan op alle rankingtoernooien van de NDB, maar ook steeds meer lidorganisaties bieden die mogelijkheid, als ook grote (inter)nationale toernooien. Er is zelfs een internationale ranking voor het paradarten. 

Als je wel een beperking hebt, maar niet aan deze voorwaarden voldoet, kun je natuurlijk ook gewoon darten  maar dan bij de “specials”.

 

BRON: https://www.ndbdarts.nl/

Laatste Nieuws

De Site

Deze site werkt nog niet optimaal op je telefoon. Kijk voor een volledig overzicht op je pc.

Zoeken

QR-Code dieser Seite